Brytyjsko-Polska Izba Handlowa oraz Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego zapraszają na seminarium skierowane do producentów żywności.
Celem spotkania jest wsparcie polskich przedsiębiorców z branży spożywczej w eksporcie produktów do Wielkiej Brytanii.
Polskich producentów coraz mocniej dotykają problemy z eksportem na Wschód, zaś Wielka Brytania, gdzie eksport polskich produktów rośnie w dwucyfrowym tempie wydaje się być destynacją o wielkim potencjale i dużej chłonności. Konsumenci brytyjscy są zarówno zamożni, jak również wymagający i zróżnicowani. Wielu z nich szuka nowych doznań smakowych czy po prostu zdrowej żywności – inni z kolei, zwracają uwagę na niższe ceny bez względu na pochodzenie produktu. Jak działać na rynku brytyjskim, nawiązywać współpracę z kontrahentami przekonać Brytyjczyków do nabywania polskiej żywności – to tylko kilka propozycji tematów które znajdziecie Państwo w naszym programie. Problemy związane z certyfikatami, kursami walut, logistyką, tłumaczeniem i zawieraniem kontraktów pomiędzy dwoma różnymi systemami prawnymi będą przedmiotem seminarium i zostaną przedstawione w najbardziej praktycznej formie.
W trakcie spotkania zaprezentujemy wiedzę ekspercką naszych partnerów, którzy wspólnie z BPCC dostarczają kompleksowych rozwiązań w zakresie wprowadzenia produktów i usług na rynek Wielkiej Brytanii.
Organizator: Brytyjsko-Polska Izba Handlowa oraz Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
Współorganizacja: Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Mazowiecki Park Naukowo Technologicznym – Park Spółdzielczy w Płońsku oraz Agencja Rozwoju Mazowsza S.A.
Partnerzy: AgroBioCluster, Krajowy Punkt Kontaktowy PR HORYZONT 2020, Urząd Miasta st. Warszawy
Program dostępny na stronie wydarzenia.