Twoja przeglądarka nie obsługuje skryptów JavaScript - działanie strony jest mocno ograniczone.

Debata o bezpieczeństwie żywności

  • Opublikowano: 8 kwietnia 2015
  • Autor: redakcja

Jednym z największych wyzwań XXI wieku jest zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego i wyżywienia ludności w obliczu zmian klimatu. Często dyskusje i badania ograniczają się do zagadnień bezpieczeństwa żywności, a istotna jest też jej dostępność i pożywność.

Zagadnieniom bezpieczeństwa żywności poświęcona będzie debata zorganizowana 13 maja 2015 r. w Mediolanie. Za organizację tego wydarzenia odpowiadają Joint Programming Initiative A Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDLD) i Joint Programming Initiative on Agriculture, Food Security and Climate Change (FACCE-JPI).

Do udziału w debacie zaproszono ok. 100  ekspertów z całej Europy. Aby wziąć udział wymagana jest rejestracja do 10 kwietnia.

Program debaty dostępny tutaj.

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności.