Doświadczone, hiszpańskie Narodowe Centrum Technologii Żywności i Bezpieczeństwa (CNTA) jest zainteresowane nawiązaniem współpracy z jednostkami z Polski.
Głównym celem CNTA jest przyczynienie się do rozwoju i innowacji w sektorze rolno-spożywczym, poprzez oferowanie wsparcia technicznego, poprawię jakości oraz konkurencyjność.
Centrum oferuje zaawansowane usługi technologiczne dla firm i organizacji wymagających wsparcia zewnętrznego do prowadzenia działań, takich jak: badania i rozwój, kontrola jakości, bezpieczeństwo żywności oraz szkolenia z zakresu tematów związanych z branżą rolno-spożywczą.
Tematy, do których CNTA poszukuje partnerów:
- SFS-35-2017: Innovative solutions for sustainable packaging.
- SFS-40-2017: Sweeteners and sweeter enhancers.
- SFS-39-2017: How to tackle the childhood obesity epidemic?
- BG-08-2017: Innovative sustainable solutions for improving the safety and dietary properties of seafood.
- BIOTEC-07-2017: New Plant Breeding Techniques (NPBT) in molecular farming: Multipurpose crops for industrial bioproducts.
Osoba do kontaktu: Sonia Elvira Chamarro – selvira@cnta.es
Szczegółowe informację dotyczące doświadczenia firmy, jej możliwości oraz potencjalne kierunki rozwoju przedstawiono w załączonej ofercie.