Twoja przeglądarka nie obsługuje skryptów JavaScript - działanie strony jest mocno ograniczone.

Otwarcie konkursu “Food Processing for Health” – JPI HDHL

Poniższy wpis jest wpisem archiwalnym

Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłosiło nabór wniosków w ramach międzynarodowego konkursu pn. Food Processing for Health organizowanego w ramach JPI HDHL (Joint Programming Initiative A Healthy Diet for a Healthy Life). Na udział polskich podmiotów NCBR przeznaczyło 500 tys. euro.

Celem konkursu jest wsparcie interdyscyplinarnych, międzynarodowych konsorcjów badawczych prowadzących innowacyjne prace w odniesieniu do poniższego zakresu tematycznego:

Mechanistic research on the preservation and/or the enhancement of health promoting properties of food as a result of food processing:

  • food processing for matrix stability and controlled digestibility, bioavailability, bio-accessibility and bioactivity of food compounds,
  • food structures for appropriate bioavailability of nutrients and bioactives,
  • optimize food processing for quality and safety.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie! Termin składania wniosków upływa 15 lipca 2015 r. 

Szczegółowe informacje o konkursie można znaleźć na stronie internetowej NCBR.

Najważniejsze informacje dot. Inicjatywy są opublikowane na stronie JPI HDHL.

JPI - HDHL -healthy diet for healthy life

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności.