W dniach 27-28 lutego 2020 r. w Krakowie odbędzie się sympozjum podsumowujące projekt European Joint Doctorate in Food Science (EJDFoodSci) – wspólne studia doktoranckie finansowane w ramach grantu MSCA ITN.
Dzień 1: jest skierowany głównie do osób zainteresowanych projektami MSCA ITN finansowanymi z programu Horyzont 2020. Zostaną na nim przedstawione doświadczenia koordynatora projektu. Wystąpią również partnerzy z innych europejskich ośrodków biorących udział w projekcie.
Dzień 2: skierowany głównie do osób zainteresowanych badaniami naukowymi realizowanymi w ramach projektu EJDFoodSci. W trakcie drugiego dnia będą mieli Państwo możliwość wysłuchania prezentacji wyników badań wypracowanych przez młodych naukowców w czasie trwania projektu.
EJDFoodSci to projekt finansowany w ramach grantu MSCA ITN EJD (Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Network European Joint Doctorate), którego celem było stworzenie wspólnych studiów doktoranckich z dziedziny browarnictwa i słodownictwa.
W skład konsorcjum projektowego, którego koordynatorem jest Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, wchodzą: Uniwersytet Kopenhaski, Uniwersytet w Nottingham, belgijski Uniwersytet w Ghent, Katolicki Uniwersytet w Leuven oraz Techniczny Uniwersytet w Berlinie. Przedstawiciele biznesu wspierający projekt to: VLB Berlin – Instytut Browarnictwa, angielska firma FlavorActiV Limited, duński koncern piwowarski Carlsberg Group i belgijska wytwórnia słodu Boortmalt.
Spotkanie będzie prowadzone w języku angielskim.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ale obowiązuje rejestracja.
Dodatkowe informacje można uzyskać: ejdfoodsci@ur.krakow.pl
Dołącz do wydarzenia na Facebooku!